فروش و خدمات تجهیزات الکترونیک دانفوس

مبرد چیست و انواع آن کدامند؟

مبرد چیست و انواع مبرد کدامند؟

Refrigerants CFC-HCFC-HFC-R134a -5

مبرد های پر استفاده در کپسول با رنگ های مختلف نشان داده می شوند.

مبرد چیست؟

مبرد یا سرد کننده ( Refrigerant ) که در چرخه تبرید استفاده می شود می تواند بصورت مایع یا گاز (سیال) در سیکل وجود داشته باشد. همانطور که می دانیم جذب گرما در اواپراتور و دفع آن در کندانسور از طریق مبردها رخ می دهد.

ماده مبرد چگونه کار می کند؟

اساس کار مبردها تغییرات فازی است و ماده مبرد به راحتی می تواند تغییر فاز دهد. اما چگونه مبرد از حالت مایع به گاز و بالعکس تبدیل می شود؟ پس از اینکه گاز مبرد از کمپرسور وارد کندانسور می شود گاز در فشار ثابت تبادل حرارت می نماید و تقطیر می شود. به کندانسور، دستگاه تقطیر کننده و یا چگالنده ماده مبرد نیز گفته می شود. 

انواع مبرد

بطور کلی مبردها براساس ترکیبات و مواد شیمیایی استفاده شده تقسیم بندی می شوند. چهار دسته عمده وجود دارد:
1- کلرو فلوئورو کربن (CFC)
2- هیدرو کلرو فلوئورو کربن (HCFC)
3- هیدرو فلوئورو کربن (HFC)
4- مبردهای طبیعی

  • کلرو فلوئورو کربن (CFC): کلرو فلوئورو کربن (Chlorofluorocarbon)، جزو نسل قدیمی مبرد ها است. گازهای R11، R12 و R115 از جمله مبردهای این دسته است که در دستگاه های صنعتی مانند چیلر و یا یخچال مورد استفاده قرار می گیرند. اتم کلر موجود در مبرد با گاز  O3  لایه اوزون واکنش نشان می دهد و آن را می شکند و موجب تخریب لایه اوزون می شود.

 

  • هیدرو کلرو فلوئورو کربن (HCFC): برخی از مبرد های HCFC را می توان R22، R123 و R124 نام برد. بدلیل اینکه اتم کلر کمتری در ساختار آنها وجود دارد آسیب کمتری به لایه اوزون می رسانند.

 

  • هیدرو فلوئورو کربن (HFC): این نوع مبرد دارای کلر نمی باشد و برای لایه اوزون مضر نبوده و سازگار با محیط زیست است. R32، R134a، R404A و R407C و R410A برخی از مبردهای این دسته هستند. این دسته از مبردها بدلیل دوستار محیط زیست بودن نسبت به دیگر مبردها بیشتر در صنعت استفاده می شوند.

 

  • مبردهای طبیعی: مبردهای CFC، HCFC و HFC بصورت مصنوعی ساخته می شوند. مبردهای طبیعی که بصورت طبیعی وجود دارند بسیار ارزان هستند. بطور مثال می توان هوا، آب، دی اکسید کربن و آمونیاک را نام برد.

در مقاله بعدی، خواص و ترکیبات گاز مبرد R134a (گاز فریون ) را که یکی از پر مصرف ترین مبردها است را خواهیم خواند.

2 Comments

  1. Pingback: انواع کمپرسورها – دانفوس سنتر

  2. Pingback: انواع کمپرسورها – دانفوس سنتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
    0
    جهت دریافت پیش فاکتور ابتدا ازمنوی حساب کاربری وارد و یا عضو شوید
    سبدخریدخالیستبازگشت به فروشگاه